ZACHRAŇ Papua New Guinea - Velikost balení - káva: 500 g
100% arabika z Papui
Chuť:
![](https://dokonalakava-cz.s28.cdn-upgates.com/g/g65f94ca2c6f7d-5.webp)
Charakteristika a chuť
Připrav se na smyslovou cestu, jaká nemá obdoby a vychutnej si exotické chutě nejlepších kávových zrn Papuy. Papua Nová Guinea je naše nová tmavě pražená káva s lahodnými tóny kakaa a exotickým nádechem kokosu. Hořkost není přehnaná, ale spíše doplňuje přirozené chutě kávy a výsledkem je harmonický a lahodný chuťový profil, který rozhodně potěší všechny chuťové pohárky. Ať už jsi vášnivým milovníkem kávy, nebo jen hledáš perfetní způsob, jak začít svůj den, káva z Papuy bude skvělou volbou.
Složení | 100% arabika |
Chuť | čerstvý kakaový bob, kokos, čokoláda |
Stupeň pražení | Full City |
Původ | Papua Nová Guinea A/X organic |
Odrůda | Typica |
Metoda zpracování | Plně promyté (Fully washed) |
Pražení
Způsob pražení určuje chuť kávy. Čím déle se káva praží, tím více získává hořkosti na úkor kyselosti. Naopak u světle pražených káv bude dominantní chuť kyselá. Tato káva je pražena při 222 stupních celsia na stupeň Full City. Jde o tmavé pražení, kdy zrno bude mít hnědou barvu. Při pražení této kávy je záměrem docílení hořkosti s dochutí čokolády, avšak v závislosti na přípravě můžeme z kávy dostat velice jemnou aciditu/sladkost.
Po otevření kávu uchovávejte ideálně v dóze nebo v původním sáčku bez přístupu vzduchu!
Dodavatel: Dokonalakava.cz s.r.o., Táborská 149; 615 00 Brno/ IČ: 04185536
Parametry
Chuť | čokoláda, kakaový bob, kokos |
---|---|
Kyselost | žádná |
Příprava | espresso, french press, moka |
Stupeň pražení | full city (tmavější) |
Typ | jednodruhová arabika |
Články
![Mapa kávy](https://dokonalakava-cz.s28.cdn-upgates.com/_cache/8/2/820f0531cc4e99dee2cded514215113d-blog-uvodni-cz.jpg)
![Jak se praží káva](https://dokonalakava-cz.s28.cdn-upgates.com/_cache/c/5/c5e49d7b0c225cdd42bd225fa0bad685-blog-uvodni-cz.jpg)
![Metody zpracování kávy](https://dokonalakava-cz.s28.cdn-upgates.com/_cache/1/5/15e0d0273d3e53474d4d7bf69f30fb04-43-0-metody-zpracovani-kavy.jpg)