D! Peru Chanchamayo organic SHB
100% arabika z Peru, jemná sladkost
Chuť:

D! Peru Chanchamayo organic SHB
Představte si, jak se procházíte po barevných svazích peruánských And, kde kávová zrna zrají v teplých paprscích slunce a čerstvém horském vzduchu. Káva z Peru je víc než jen nápoj – je to pozvání na cestu, která vás přenese přímo do srdce And.
Tady, ve výšce až 1650 metrů nad mořem, se rodí káva, která v sobě nese kus téhle krajiny. D! Peru Chanchamayo není jen nápoj – je to malý únik do jiného světa. Do světa, kde se čas zpomalí a kde i obyčejný šálek může být zážitkem.
Složení | 100% arabika |
Chuť | Sušenka, kakao |
Stupeň pražení | Full City |
Původ | Peru, SHB EP organic, Lonya Grande, 1450-1650 m.n.m. |
Odrůda | Pache, Catimor |
Metoda zpracování | mokrá (washed) |
Charakteristika a chuť
Ochutnejte kávu Peru SHB a nechte se unést do světa jemného, ale bohatého aroma, které připomíná čerstvě upečenou sušenku a delikátní tóny kakaa. Její středně až tmavé pražení přináší plnou, vyváženou chuť, která je ideální pro chvíle, kdy si chcete dopřát chvíli klidu a pohody. Tento jedinečný druh kávových zrn vám nabídne nejen skvělý zážitek, ale také podporu místních farmářů, kteří se podílejí na jejím pěstování. V každém doušku je ukrytý příběh Peru – jeho lidé, krajina a neuvěřitelná tradice.

Pražení
Způsob pražení určuje chuť kávy. Čím déle se káva praží, tím více získává hořkosti na úkor kyselosti. Naopak u světle pražených káv bude dominantní chuť kyselá. Tato káva je pražena při 222 stupních celsia na stupeň Full City. Jde o tmavé pražení, kdy zrno bude mít hnědou barvu. Při pražení této kávy je záměrem docílení hořkosti s dochutí čokolády.
Po otevření kávu uchovávejte ideálně v dóze nebo v původním sáčku bez přístupu vzduchu!
Dodavatel: Dokonalakava.cz s.r.o., Táborská 149; 615 00 Brno/ IČ: 04185536
Parametry
Velikost balení - káva | 250 g, 500 g |
---|---|
Chuť | kakao, sušenka |
Kyselost | jemná |
Příprava | espresso, french press, moka |
Stupeň pražení | full city (tmavější) |
Typ | jednodruhová arabika |
Články


