Baristický kurz pro začínající baristy
Prosím pozorně čtěte:
Storno podmínky: týden před školením - přesun termnínu 1x zdarma, 2.-7. den před školením - přesun termínu za 1000 Kč, 24h před konáním nebo při neúčasti bez omluvy 100% ceny kurzu bez náhrady
Výrobce: Dokonalakava.cz Kód produktu: 35889
Detailní popis produktu
Začínáte v kavárně, nebo chcete pracovat jako barista? Chcete zlepšit své dovednosti v přípravě espressa a zpěňování mléka? Tak tenhle kurz je právě pro vás. Během 6 hodin se naučíte vše potřebné tak, aby káva od vás chutnala jako v těch nejlepších kavárnách.
Přijďte k nám naučit se dokonalé espresso a lahodné cappuccino!
Na co se můžete těšit
- Výuku zkušenými baristy
- 6 hodin plných informací o kávě, údržbě kávovaru, přípravě espressa a cappuccina
- Spoustu praktických ukázek, sami si vše vyzkoušíte, prakticky budete stát pořád u kávovaru
- Výuková skripta
- Certifikát o absolvování kurzu
- Kurzu se účastní maximálně 7 Vašich kolegů
Jak kurz probíhá
V první části se naučíte správný postup přípravy espressa. Řekneme si, jaká síla pěchování je správně a také si vyzkoušíte přípravu různých kávových nápojů.
Ve druhé části vám prozradíme, co vše ovlivňuje chuť kávy, co je čerstvost, jak čistit kávovar a mlýnek, a hlavně vám ukážeme největší tajemství. Nastavení mlýnku.
A poslední třetina je nejvíce zábavná, sami budete zpěňovat mléko i nemléko (ovesné, sójové). Společně si pak ukážeme, jak se dělá srdíčko do cappuccina.
Co si tedy odnesete a naučíte se
- připravit espresso
- nastavit mlýnek
- názorné ukázky podextrahované, přeextrahované a správně připravené kávy
- Budete umět různé kávové nápoje připravené na bázi espressa
- Techniku šlehání a nalévání mléka i nemléka do cappuccina - nejde o latté art, i baristé se musí nejdřív správně naučit našlehat mléko bez bublin
Kurzy v Brně začínají od 10:00 a končí cca v 17:00 v sídle DokonalaKava.cz na Táborské 149, 615 00 Brno.
Kurzy v Praze začínají v sobotu od 10:00 a končí cca v 17:00, v neděli pak také od 10:00 a konec cca v 17:00 v Food Concept Storu - Ta Truhla na ulici Truhlářská Praha 1.
Honza Bohatý má mnoho let zkušeností jak s přípravou kávových nápojů, tak i školením, ale především pražením. Praží naši kávu Dopraženo! Má tak komplexní pohled na kávu a svým osobním přístupem a vyprávěním dokáže každého vtáhnout do světa kávy a zamilovat se do ní. 6 hodin vám uteče jak nic.
Honza Houdek, majitel DokonalaKava.cz, odborník nejen na e-shop, ale také vás provede světem kávovarů a kávy. Více než 6 let řídí strategii firmy, jezdí po plantážích, zkouší různé kávy a podílí se na vývoji nových káv a jejich zařazování do sortimentu.
ZA KAŽDÝM Z NAŠICH ZÁKAZNÍKŮ SE ODEHRÁVÁ JINÝ KÁVOVÝ PŘÍBĚH
Pořadatelem kurzu je Jan Houdek, IČO: 75743051, Brno-střed, Veveří, Bayerova 803/34, neplátce DPH
Parametry
Místo kurzu | Praha, Brno |
---|---|
Storno podmínky | Pokud písemně (emailem) stornujete školení týden a více před termínem (nejpozději 8. den před školením), můžete si vybrat jiný termín. Při stornování školení v posledním týdnu před školením (2. - 7. den před školením) lze jednou změnit na nový termín za 1000 Kč. Při stornu 24 hodin před konáním nebo neúčasti bez omluvy bude uplatněno 100% ceny bez náhrady. |
Platnost poukazu | 12 měsíců |
Obtížnost | pokročilý, profesionál |