Baristický kurz pro kavárnu
Detailní popis produktu
Máte kavárnu a chcete vylepšit chuť připravované kávy pro Vašeho hosty? Nebo snad začínáte? Rádi Vám pomůžeme se zaškolením obsluhy ať už ve správné přípravě kávy, nastavení mlýnku, organizaci provozu nebo v technikách latté artu.
Kurz je vždy vytvořen na míru Vašim požadavkům, aby odpovídal reálnému provozu a věnovali se tomu, co je pro Vás zajímavé.
Pracuje se na Vašem kávovaru ve Vašich podmínkách. Teorie se maximálně prolíná s praxí, vše co bude teoreticky řečeno si prakticky vyzkoušíte. Od nás se nedozvíte jen naučené postupy, ale vysvětlíme, proč to tak je.
Délka trvání kurzu je individuální
Termín dle dohody
K ceně se připočítává cestovné z Brna 10 Kč za km.
V případě zájmu napište na info@dokonalakava.cz
Standardní obsah kurzu, který lze přizpůsobit dle požadavků
- Postup přípravy espressa
- Extrakce - jak vypadá, jaký má význam, nastavení mlýnku
- Čerstvost a skladování kávy
- Čistota a péče o technologie - význam, jak často
- Kávové nápoje - co by v lístku nemělo chybět a jak na to
- Zpěňování a zpracování mléka
- Technika nalévání do šálku jako základ pro latté art
- Nastavení kávovaru pro perfektní šlehání
- Doporučené vybavení pro přípravu
- Revize kávovaru a mlýnku
Naši lektoři
Honza Bohatý má mnoho let zkušeností jak s přípravou kávových nápojů, tak i školením, ale především pražením. Praží naši kávu Dopraženo! Má tak komplexní pohled na kávu a svým osobním přístupem a vyprávěním dokáže každého vtáhnout do světa kávy a zamilovat se do ní. 6 hodin vám uteče jak nic.
Honza Houdek, majitel DokonalaKava.cz, odborník nejen na e-shop, ale také vás provede světem kávovarů a kávy. Více než 6 let řídí strategii firmy, jezdí po plantážích, zkouší různé kávy a podílí se na vývoji nových káv a jejich zařazování do sortimentu.
Recenze zákazníků
Marťa Paldrychová napsala recenzi na Dokonalakava.cz
Jednoznačně doporučuji kurz ostatním, mám nějakou praxi z kavárny, většinu věcí jsme byla zvyklá dělat správně, ale nyní už také vím, proč se tak dělají kromě toho mi nikdo předtím nevysvětlil, jak se dá krásně rozpoznat ristretto od espressa podle barvy, kterou má káva tekoucí z páky, takže za mě 5 hvězdiček
Sis Snopková napsala recenzi na Dokonalakava.cz
Vynikající káva, vynikající kurz. Děkuji za věcné informace o přípravě té správné kávy a za ochotu odpovědět na jakýkoli dotaz.
Pořadatelem kurzu je Jan Houdek, IČO: 75743051, Brno-střed, Veveří, Bayerova 803/34, neplátce DPH
Parametry
Obtížnost | pro kavárnu |
---|