POSLEDNÍ AKCE ROKU 🎄 a tvá poslední šance na dárky 🎁 za super ceny!

Baristický kurz latté art (6h) - Termíny: 27.4. 2025 Brno

37 bodů do věrnostního systému
hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5(1)Počet hvězdiček je 5 z 5

6hodinový kurz Latté artu pro začátečníky a mírně pokročilé, maximálně 6 lidí.

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

Běžná cena 4 200 Kč. Ušetříte 10% (420 Kč) 3 780 Kč
Skladem na prodejně (6 ks)
ks
Registrujte se a v rámci věrnostního systému můžete při příštím nákupu ušetřit až 302 Kč

Kurz se koná v minimální obsazenosti 3 lidí. Více

Výrobce: Dokonalakava.cz Kód produktu: 819-18

Detail produktu

Baristický kurz – Umění Latte art

Objevte kouzlo Latte Artu a vstupte do světa baristů! Na našem 6hodinovém kurzu pro začátečníky i mírně pokročilé se naučíte tajemství přípravy cappuccina a latté zábavnou a praktickou formou. Osvojíte si techniky šlehání mléka, nalévání a vytvoření tří obrázků na kávě. Zakládáme si na individuálním přístupu, proto je kurz omezen na 5 účastníků. Kávovar budete mít po celou dobu k dispozici a vše si vyzkoušíte v praxi. Naučte se zdobit svou kávu jako profesionál a okouzlete své blízké dokonale nazdobeným cappuccinem!

Správně našlehané mléko je základ:

Standardně bývá na baristických kurzech úvodní teoretická část. Tu si dovolíme vynechat a půjdeme rovnou ke kávovaru, kde se jako první naučíme správnou techniku uchopení konvičky a nastavení trysky tak, abyste dokázali vyšlehat pěnu bez bublinek. To je totiž základní předpoklad latté artu. Pokud není správně našlehaná pěna, obrázek nikdy nebude pěkný.

Způsob nalévání:

V další části se podíváme na způsob nalévání, abychom docílili rovnoměrného vylévání mléčné emulze společně s horkým mlékem. Bez správného nalévání budete mít v šálku jen horké mléko, nebo naopak pouze pěnu. Ani jedno není žádoucí.



A nejlepší na konec:

A ve finále, nejdelší část, přejdeme ke kreslení. Ukážeme si různé techniky, jak docílit základních obrázků, tak aby účastník kurzu měl jednoznačný návod, jak si vytvořit srdíčko, jablíčko, nebo rozetku.

Shrnutí:

  • Technika šlehání mléka
  • Způsoby nalévání
  • Postupy pro docílení obrázků
  • Informace o vhodných pomůckách pro práci s mlékem

Pro koho je kurz určený?

Kurz je určený pro úplné začátečníky i pokročilé baristy, proto je ideálním dárkem pro každého milovníka kávy. Stačí si zvolit termín, nebo obdarovanému nechat volbu na něm. Vždy vám pošleme elektronický dárkový poukaz. Klikněte na zvolte variantu a vyberte si z nabídky. 

Další informace:

  • Odnesete si výuková skripta a certifikát o absolvování
  • Kurz v malé skupině maximálně 6 účastníků
  • Klimatizovaný prostor a oběd formou dovozu pizzy
  • Výuku profesionálním baristou
  • Hojné množství mléka a kávy

Místo kurzu:

Kurzy v Brně začínají od 10:00 a končí cca v 16:00 v sídle DokonalaKava.cz na Táborské 149, 615 00 Brno.

Naši lektoři:

Honza Houdek, majitel DokonalaKava.cz, odborník nejen na e-shop, ale také vás provede světem kávovarů a kávy. Více než 6 let řídí strategii firmy, jezdí po plantážích, zkouší různé nové kávy a podílí se na vývoji nových káv a jejich zařazování do sortimentu.



Honza Bohatý má mnoho let zkušeností jak s přípravou kávových nápojů, tak i školením, ale především pražením. Praží naši kávu Dopraženo! Má tak komplexní pohled na kávu a svým osobním přístupem a vyprávěním dokáže každého vtáhnout do světa kávy a zamilovat se do ní. 6 hodin s ním vám uteče jako voda!



Luboš Hromek, je odborník a milovník domácích kávovarů Sage. Káva je jeho dlouholetou vášní. Podělí se s vámi o jeho zkušenosti a znalosti tak, že budete odcházet jako profík.





Přijďte si užít příjemný víkendový den a odnést si dovednosti, které vám budou dělat radost každý den u šálku vaší vlastní dokonalé kávy.

Vyberte si z termínů v Brně nebo Praze a začněte svoji cestu k baristickému umění!

Přijďte za námi strávit příjemný víkendový den a přitom se naučíte dokonalou kávu.

Kristýna Zábršová napsala recenzi na DokonalaKava.cz

O kávě Vám povídá osoba, která dělá co ji baví, je ráda, že se o svou vášeň může podělit s ostatními. A kombinace vášnivě vyprávějící osoby a vášnivěji poslouchajících nadšenců, co se chtějí dozvědět a naučit o kávě co nejvíce, je zkrátka a jednoduše TO NEJ.
Už jenom "čerstvou kávu"!

Evulik Kokindova napsala recenzi na DokonalaKava.cz

Kurz bol užasný. Naučila som sa množstvo zaujímavých vecí. Atmosféra na kurze bola tak príjemná a priateľská, že čas utekal skutočne rýchlo. Veľmi profesionálny prístup a skvelé prepojenie teórie a praxe. Budem odporúčať každému, kto chce pochopit alchímiu ohľadne prípravy espressa a cappucina  Držím palce, nech sa Vám darí a teším sa na ďalšie kurzy od Vás.

Pořadatelem kurzu je Jan Houdek, IČO: 75743051, Brno-střed, Veveří, Bayerova 803/34, neplátce DPH

Parametry

Místo kurzu Brno
Storno podmínky Pokud písemně (emailem) stornujete školení týden a více před termínem (nejpozději 8. den před školením), můžete si vybrat jiný termín. Při stornování školení v posledním týdnu před školením (2. - 7. den před školením) lze jednou změnit na nový termín za 1000 Kč. Při stornu 24 hodin před konáním nebo neúčasti bez omluvy bude uplatněno 100% ceny bez náhrady.
Platnost poukazu 12 měsíců
Obtížnost pokročilý, profesionál