Baristický kurz latté art (6h) - Termíny: 27.4. 2025 Brno
6hodinový kurz Latté artu pro začátečníky a mírně pokročilé, maximálně 6 lidí.
Kurz se koná v minimální obsazenosti 3 lidí. Více
Výrobce: Dokonalakava.cz Kód produktu: 819-18
Detail produktu
Baristický kurz – Umění Latte art
Objevte kouzlo Latte Artu a vstupte do světa baristů! Na našem 6hodinovém kurzu pro začátečníky i mírně pokročilé se naučíte tajemství přípravy cappuccina a latté zábavnou a praktickou formou. Osvojíte si techniky šlehání mléka, nalévání a vytvoření tří obrázků na kávě. Zakládáme si na individuálním přístupu, proto je kurz omezen na 5 účastníků. Kávovar budete mít po celou dobu k dispozici a vše si vyzkoušíte v praxi. Naučte se zdobit svou kávu jako profesionál a okouzlete své blízké dokonale nazdobeným cappuccinem!
Správně našlehané mléko je základ:
Standardně bývá na baristických kurzech úvodní teoretická část. Tu si dovolíme vynechat a půjdeme rovnou ke kávovaru, kde se jako první naučíme správnou techniku uchopení konvičky a nastavení trysky tak, abyste dokázali vyšlehat pěnu bez bublinek. To je totiž základní předpoklad latté artu. Pokud není správně našlehaná pěna, obrázek nikdy nebude pěkný.
Způsob nalévání:
V další části se podíváme na způsob nalévání, abychom docílili rovnoměrného vylévání mléčné emulze společně s horkým mlékem. Bez správného nalévání budete mít v šálku jen horké mléko, nebo naopak pouze pěnu. Ani jedno není žádoucí.
A nejlepší na konec:
A ve finále, nejdelší část, přejdeme ke kreslení. Ukážeme si různé techniky, jak docílit základních obrázků, tak aby účastník kurzu měl jednoznačný návod, jak si vytvořit srdíčko, jablíčko, nebo rozetku.
Shrnutí:
- Technika šlehání mléka
- Způsoby nalévání
- Postupy pro docílení obrázků
- Informace o vhodných pomůckách pro práci s mlékem
Pro koho je kurz určený?
Kurz je určený pro úplné začátečníky i pokročilé baristy, proto je ideálním dárkem pro každého milovníka kávy. Stačí si zvolit termín, nebo obdarovanému nechat volbu na něm. Vždy vám pošleme elektronický dárkový poukaz. Klikněte na zvolte variantu a vyberte si z nabídky.
Další informace:
- Odnesete si výuková skripta a certifikát o absolvování
- Kurz v malé skupině maximálně 6 účastníků
- Klimatizovaný prostor a oběd formou dovozu pizzy
- Výuku profesionálním baristou
- Hojné množství mléka a kávy
Místo kurzu:
Kurzy v Brně začínají od 10:00 a končí cca v 16:00 v sídle DokonalaKava.cz na Táborské 149, 615 00 Brno.
Naši lektoři:
Honza Houdek, majitel DokonalaKava.cz, odborník nejen na e-shop, ale také vás provede světem kávovarů a kávy. Více než 6 let řídí strategii firmy, jezdí po plantážích, zkouší různé nové kávy a podílí se na vývoji nových káv a jejich zařazování do sortimentu.
Honza Bohatý má mnoho let zkušeností jak s přípravou kávových nápojů, tak i školením, ale především pražením. Praží naši kávu Dopraženo! Má tak komplexní pohled na kávu a svým osobním přístupem a vyprávěním dokáže každého vtáhnout do světa kávy a zamilovat se do ní. 6 hodin s ním vám uteče jako voda!
Luboš Hromek, je odborník a milovník domácích kávovarů Sage. Káva je jeho dlouholetou vášní. Podělí se s vámi o jeho zkušenosti a znalosti tak, že budete odcházet jako profík.
Přijďte si užít příjemný víkendový den a odnést si dovednosti, které vám budou dělat radost každý den u šálku vaší vlastní dokonalé kávy.
Vyberte si z termínů v Brně nebo Praze a začněte svoji cestu k baristickému umění!
Přijďte za námi strávit příjemný víkendový den a přitom se naučíte dokonalou kávu.
Kristýna Zábršová napsala recenzi na DokonalaKava.cz
O kávě Vám povídá osoba, která dělá co ji baví, je ráda, že se o svou vášeň může podělit s ostatními. A kombinace vášnivě vyprávějící osoby a vášnivěji poslouchajících nadšenců, co se chtějí dozvědět a naučit o kávě co nejvíce, je zkrátka a jednoduše TO NEJ.
Už jenom "čerstvou kávu"!
Evulik Kokindova napsala recenzi na DokonalaKava.cz
Kurz bol užasný. Naučila som sa množstvo zaujímavých vecí. Atmosféra na kurze bola tak príjemná a priateľská, že čas utekal skutočne rýchlo. Veľmi profesionálny prístup a skvelé prepojenie teórie a praxe. Budem odporúčať každému, kto chce pochopit alchímiu ohľadne prípravy espressa a cappucina Držím palce, nech sa Vám darí a teším sa na ďalšie kurzy od Vás.
Pořadatelem kurzu je Jan Houdek, IČO: 75743051, Brno-střed, Veveří, Bayerova 803/34, neplátce DPH
Parametry
Místo kurzu | Brno |
---|---|
Storno podmínky | Pokud písemně (emailem) stornujete školení týden a více před termínem (nejpozději 8. den před školením), můžete si vybrat jiný termín. Při stornování školení v posledním týdnu před školením (2. - 7. den před školením) lze jednou změnit na nový termín za 1000 Kč. Při stornu 24 hodin před konáním nebo neúčasti bez omluvy bude uplatněno 100% ceny bez náhrady. |
Platnost poukazu | 12 měsíců |
Obtížnost | pokročilý, profesionál |