DOPRAŽENO! Ho! Ho! Ho! Christmas - Velikost balení - káva: 500 g
Vánoční limitovaná směs arabik, vyladěná pro vánoční chvíle
Charakteristika a chuť
Tato káva je směsí vybraných druhů arabiky ze Střední a Jižní Ameriky. Je tmavěji pražená, její sladkost a lahodná hořkost s tóny kakaa a marcipánu perfektně ladí s vánočním obdobím. Pokud chcete na Vánoce darovat kávu, touhle směsí rozhodně neuděláte chybu. Skvěle se hodí do mokka, espressa i french pressu. Ochutnejte kouzlo Vánoc s dokonalou kávou! 🎄🎁
Složení | směs arabik |
Chuť | kakao a marcipán |
Stupeň pražení | Full City (střední až tmavé, lehká acidita) |
Původ | Brazílie, Nikaragua, Kolumbie |
Kouzlo Vánoc ✨
Vánoce jsou časem, kdy se svět zpomalí a všude zavládne teplé světlo svíček, vůně cukroví a šustění dárkového papíru. Je to kouzelný okamžik, kdy se znovu setkáváme s rodinou, radujeme se z maličkostí a obdarováváme ty, které máme nejraději. Sníh za oknem, jemné tóny koled a pohádkové chvíle u horkého šálku dokonalé kávy přinášejí pocit klidu a radosti, který si musíme vychutna naplno. Naše limitovaná vánoční káva provoní vaše vánoce a doladí jejich kouzlo! Ho! Ho! Ho! Christmas.
Pražení
Způsob pražení určuje chuť kávy. Čím déle se káva praží, tím více získává hořkosti na úkor kyselosti. Naopak u světle pražených káv bude dominantní chuť kyselá. Tato káva je pražena při 222 stupních celsia na stupeň City roast. Jde o tmavější pražení, kdy zrno bude mít hnědou barvu. Při pražení této kávy je záměrem docílení hořkosti s dochutí čokolády s ponecháním jemných podtónů a nepatrné acidity.
Po otevření kávu uchovávejte ideálně v dóze nebo v původním sáčku bez přístupu vzduchu!
Dodavatel: Dokonalakava.cz s.r.o., Táborská 149; 615 00 Brno/ IČ: 04185536
Parametry
Chuť | kakao, marcipán |
---|---|
Kyselost | žádná |
Příprava | espresso, automatické kávovary, moka, cappuccino |
Stupeň pražení | full city (tmavější) |
Typ | směs arabik |
Recenze
David Kratochvíl
KladyLimitovaná směs s velmi specifickou a zajímavou chutí. Na vystřídání ideální. Těšíme se, na další limitky!
ZáporyŽádné.
Ivo Klásek
Kladyúplně bez kyselosti
ZáporyPřesto že mám rád kávy hořké, byla káva na mě už hořká moc. Dokonce jsem si musel přisladit. jako by byla už přepálená (ale extrakce probíhala správně ...více