500g DOPRAŽENO! Tanzánie Mwanbogolo Farm
Kód: 35904Související produkty
Detailní popis produktu
Složení: 100% káva arabika
Chuť: čokoládové tóny
Druh kávy: zrnková
Stupeň pražení: Full city - tmavé (zrna jsou hnědá, převažující hořkost, acidita na ústupu)
Země původu: Tanzánie
Region: Songwe
Oblast: Idunda, Mbozi
Odrůda: Bourbon, Typica
Zpracování: Plně promyté (Fully washed)
Nadmořská výška: 1 760 m.n.m
Tohle je naše první káva s pořádným příběhem. Vydal jsem se objevovat a poznávat přímo na plantáž do Tanzánie. A co by to byla za návštěva plantáže, kdybychom si neodvezli také místní kávu. Měl jsem jedinečnou možnost poznat, jak funguje život na plantáži. Od pěstování kávovníku, péči o něho, tak až po sklizeň a sušení.
Farma, ze které tato káva pochází se nachází v oblasti Songwe, v regionu Mbeya a je pěstována v cca 1760 metrech. Strávil jsem tady týden s místními farmáři a nahlížel jim pod ruky, jak se o kávu starají. Nemají snadný život, má původní myšlenka mít vlastní plantáž vzala rychle za své. Český farmář Láďa mi vyprávěl, že cokoliv technického, traktor, pila, agregátor apod. si musel dovézt z Česka.
V chuti kávy se projevuje specifické klima a vysoká nadmořská výška. Chuť zrna je tak šťavnatá a ovocná. Díky tmavějšímu pražení v chuti ucítíte také podtóny čokolády.
Pokud vás zajímá více informací z Tanzanie, tak určitě doporučuji si koupit také náš vlog a magazín.
Honza Houdek
Způsob pražení určuje chuť kávy. Čím déle se káva praží, tím více získává hořkosti na úkor kyselosti. Naopak u světle pražených káv bude dominantní chuť kyselá.
Tato káva je pražena při 222 stupních celsia na stupeň Full City. Jde o tmavé pražení, kdy zrno bude mít hnědou barvu. Při pražení této kávy je záměrem docílení hořkosti s dochutí čokolády.
Dodavatel: Dokonalakava.cz s.r.o., Táborská 149; 615 00 Brno/ IČ: 04185536
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Záruka: | 2 měsíce |
Hmotnost: | 0.1 kg |
Chuť: | hořká |
příprava: | espresso, french press, ristretto |
typ: | směs arabik |
Velikost balení: | 500 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.