Dopraženo! TRIO

Kód: 8910
Novinka VÝBĚROVÁ LIMITKA
690 Kč
Vyprodáno
Můžeme doručit do:
23.6.2021
Položka byla vyprodána…

3 x 200 g Kostarika Tarrazu Tirra

Detailní informace

Detailní popis produktu

Styl pražení

Tmavé - full city

Způsob přípravy

Espresso

Typ kávy

Výběrová arabika

Chuť

Podle druhu zpracování

 

Specifikace

Název kávy: Costa Rica Tarrazu Tirra

Zpracování: suché, mokré, honey

Původ: sdružení malých pěstitelů Coopetarrazú Hacienda Cafetalera Estate

Sběr: od listopadu do února 2020

Odrůda: Caturra, Cattuai

Nadmořská výška: 1400 až 1550 m n.m.

 

Dopraženo! TRIO

Trio kávy je limitovaný set káv z Kostariky zpracovaných třemi různými metodami. Káva Costa Rica Tarrazu pochází od stejného farmáře, je sklizena v jednom roce, a pražena stejný stupeň, ovšem zpracována suchou, promytou a honey metodou. Každý způsob zpracování má svá specifika a dodává zrnům charakteristickou chuť.

V našem degustačním setu máte jedinečnou příležitost porovnat vliv všech třech způsobů zpracování na chuť zrn, která se jemně odlišuje.

 

O Cafetalera Estate

Družstvo Coopetarrazú obhospodařuje pěstitelskou plochu o rozloze 99 hektarů. Společnost Cafetalera Estate vstoupila do družstva v roce 2013 a na svých 4 hektarech zaměstnává 18 zaměstnanců na plný úvazek a 8 sezónních pracovníků.

Kávovníky se pěstují na strmých svazích hornaté oblasti Tarrazú ve výšce mezi 1400 a 1550 m n.m. Farmáři sbírají a následně třídí plody kávovníku ručně a následně je zpracovávají třemi různými metodami: suchou, mokrou a honey.

 

Zpracování zrn mokrou metodou (washed)

Kávové třešně jsou po sběru zbavena celé slupky i s dužinou. Zrna jsou poté po dobu 8 až 24 hodin umístěna do fermentačních nádob. Po ukončení fermentace jsou zrna znovu promyta a sušena. Takto zpracovaná zrna se vyznačují příjemnou svěží aciditou.

Zpracování zrn suchou metodou (natural)

Kávové třesně se i se slupkou suší na slunci na tzv. afrických postelích po dobu mezi 7 až 12 dny. Během noci se třešně přikrývají a během dne je farmáři pravidelně prohrabují, aby byla zaručena homogenita sušení a předcházelo se zkáze. Zrna zpracovaná suchou metodou se vyznačují výraznou plnou chutí a sladkostí.

Zpracování zrn honey metodou

Kávové třešně jsou zbaveny jen vnější slupky, dužina při sušení na zrnech zůstává, čímž jim propůjčuje sladkost a jemnou kyselost. Když hladina vlhkosti v zrnech dosáhne 13-12% jsou dužina i s pergamenovou slupkou odstraněny a zrna se dosušují.

 

 

 

 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Limitovaná edice
Hmotnost: 0.6 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: