Kurz přípravy domácího espressa a cappuccina
Co je cílem?
Naučit milovníky kávy, jak si i v pohodlí domova připravit dokonalé espresso či cappuccino.
Proč navštívit náš kurz?
- Je to zážitek, na který nezapomenete
- Praxe převládá nad teorií, vše si budete sami zkoušet
- Kurz trvá celých 6 hodin
- Za 5 let absolvovalo náš kurz více než 1 500 milovníků kávy
- Školíme v Praze a v Brně
- Každý účastník dostane certifikát o absolvování
Co se na kurzu dozvíte a naučíte?
- Jaké předpoklady Vám zajistí doma lepší kávu než v kavárně
- Orientovat se ve výběru a chutích kávy
- Jaký je rozdíl, pokud připravujeme čerstvou nebo starou kávu
- Dostanete důkaz, že nepotřebujete předražený kávovar pro přípravu dokonalé kávy
- Ukážeme si, jak vypadá správná extrakce
- Připravit skvělé espresso a našlehat krásnou a sametovou pěnu na cappuccino
- Potrénujeme nalévání mléka do cappuccina (nejde o latté art)
- Jak důkladně vyčistit kávovar, což má zásadní vliv na chuť kávy
Kdo vás bude školit
Honza Houdek, majitel DokonalaKava.cz, odborník nejen na e-shop, ale také vás provede světem kávovarů a kávy. Více než 6 let řídí strategii firmy, jezdí po plantážích, zkouší různé kávy a podílí se na vývoji nových káv a jejich zařazování do sortimentu.
Honza Bohatý má mnoho let zkušeností jak s přípravou kávových nápojů, tak i školením, ale především pražením. Praží naši kávu Dopraženo! Má tak komplexní pohled na kávu a svým osobním přístupem a vyprávěním dokáže každého vtáhnout do světa kávy a zamilovat se do ní. 6 hodin vám uteče jak nic.
Kde kurzy probíhají
DokonalaKava.cz, Táborská 149, Brno
Cafe Martin, Sokolovská 29/75, Praha
Reference a co říkají ti, kteří už našim kurzem prošli
Aj keď som si myslel, že o káve a jej robení viem veľa, po vašom kurze v Bratislave som zmenil názor a na kávu chodievam k sebe domov, lebo tá je najlepšia. Odporúčam tento kurz
Dušan Pozgay
Kurz pripravy domaciho espressa a cappuccina naprosto splnil ma ocekavani-poradil jak udelat vytecnou kavu, skvelou mlecnou penu a cappuccino. Moc za to dekuji a vsem moc doporucuji, je to uzasny zazitek:)
Andrea Svobodová
Kurz byl postaven naprosto profesionálně člověkem, který to opravdu umí a umí zaujmout. Nesnažil se nás poučovat, ale spíš ukazovat cestu kterou jít. Žádnou otázku neodbyl a i se mnou mým napěňování mléka měl neskutečnou trpělivost. Co se týče kávy tak jsem se posunul vědomostně úplně někam jinam. Postupy a se snažil zdůvodňovat... nebylo to ve stylu já mám pravdu a vy názor, vždy se snažil říct proč to tak je ... Vzhledem k tomu, že absolvuji poměrně velké množství kurzů (školení) a znám dobré i špatné lektory (typ učitel z první třídy s pocitem vlastnictví pravdy) tak hodnotím tento kurz jako vynikající (jak obsahem tak člověkem jež nám "přednášel"). Obsahově jsme řešili v podstatě tři druhy kávy (vyjadřoval se i k jiným ale pouze okrajově) a to ristretto, espreso a cappuccino... Kurz mohu vřele doporučit všem co mají rádi kávu.
David Malošík
Kurz byl vynikající. Na začátku bylo trochu ticho, vše se pak ale krásně rozjelo, parta lidí byla super a hlavně se vše řešilo jak teoreticky, tak prakticky s mnoha opakováními. Výhodou pro mě bylo i pořádání kurzů v neděli, takže naprostá spokojenost. Richard je typ člověka co opravdu má rád svou práci a jde to vidět. Kurz se protáhl, což taky nikdo neřešil. Určitě mohu těm co zvažují doporučit!
Jitka Svobodová
I když jsem spíše konzervativní, neotřelá kreativita v zájmu cíle kurzu byla velmi příjemná. Moci si všechno ozkoušet i několikrát, když to nejde napoprvé, možnost ptát se kdykoliv v průběhu kurzu na cokoliv, atmosféra rodinného odpoledního setkání při luxusní kávě :-).... Je toho dost, co mě oslovilo i obohatilo. Děkuji a doporučuji :-)
Dana Vrtíšková
A mnoho dalších, kteří se naučili dokonalé espresso a cappuccino...
ZA KAŽDÝM Z NAŠICH ZÁKAZNÍKŮ SE ODEHRÁVÁ JINÝ KÁVOVÝ PŘÍBĚH