Kurz přípravy domácího espressa a cappuccina

Co je cílem?

Naučit milovníky kávy, jak si i v pohodlí domova připravit dokonalé espresso či cappuccino

Proč navštívit náš kurz?

  • Je to zážitek, na který nezapomenete
  • Praxe převládá nad teorii, vše si budete sami zkoušet
  • Kurz trvá celých 6 hodin
  • Za 3 roky absolvovalo náš kurz více než 1 000 milovníků kávy
  • Školíme v Praze, Brně i Bratislavě
  • Každý účastník dostane certifikát o absolvování

Co se na kurzu dozvíte a naučíte?

  • Jaké předpoklady Vám zajistí doma lepší kávu než v kavárně
  • Orientovat se ve výběru a chutích kávy
  • Jaký je rozdíl v čerstvé a staré kávě
  • Dostanete důkaz, že nepotřebujete předražený kávovar pro přípravu dokonalé kávy
  • Ukážeme si, jak vypadá správná extrakce
  • Připravit skvělé espresso a ušlehat krásnou a sametovou pěnu na cappuccino
  • Potrénujeme nalévání mléka do cappuccina (nejde o latté art)
  • Jak důkladně vyčistit kávovar, což má zásadní vliv na chuť kávy

Termíny konání kurzu

Kdo vás bude školit

kurz7Richard Stehlík, spolumajitel značky kávy Dopraženo! a DokonalaKava.cz. Celý svůj pracovní život se pohybuje v gastronomii, mj. byl majitelem největší brněnské kavárny Savoy. Během tří let prošlo jeho kurzy více než 1000 baristů. 

 

 

Kde kurzy probíhají 

DokonalaKava.cz, Táborská 149, Brno

IMG_20181101_113747_resized_20181101_11390890845093801_1126368000877762_3088903009988509696_n

Cafe Martin, Sokolovská 29/75, Praha

ec33b072c6c1b8ae2b69f6af3c1eb82c0-57f6821417dc4

Restaurant 27, Šumavská 27, Bratislava

278514_198241520224701_4434577_o12961485_1014760595239452_452577747164489078_n

Reference a co říkají ti, kteří už našim kurzem prošli

dusanAj keď som si myslel, že o káve a jej robení viem veľa, po vašom kurze v Bratislave som zmenil názor a na kávu chodievam k sebe domov, lebo tá je najlepšia. Odporúčam tento kurz

Dušan Pozgay

svobodova Kurz pripravy domaciho espressa a cappuccina naprosto splnil ma ocekavani-poradil jak udelat vytecnou kavu, skvelou mlecnou penu a cappuccino.Moc za to dekuji a vsem moc doporucuji,je to uzasny zazitek:)

Andrea Svobodová

 

malosikKurz byl postaven naprosto profesionálně člověkem, který to opravdu umí a umí zaujmout. Nesnažil se nás poučovat, ale spíš ukazovat cestu kterou jít. Žádnou otázku neodbyl a i se mnou mým napěňování mléka měl neskutečnou trpělivost. Co se týče kávy tak jsem se posunul vědomostně úplně někam jinam. Postupy a se snažil zdůvodňovat... nebylo to ve stylu já mám pravdu a vy názor, vždy se snažil říct proč to tak je ... Vzhledem k tomu, že absolvuji poměrně velké množství kurzů (školení) a znám dobré i špatné lektory (typ učitel z první třídy s pocitem vlastnictví pravdy) tak hodnotím tento kurz jako vynikající (jak obsahem tak člověkem jež nám "přednášel"). Obsahově jsme řešili v podstatě tři druhy kávy (vyjadřoval se i k jiným ale pouze okrajově) a to ristretto, espreso a cappuccino... Kurz mohu vřele doporučit všem co mají rádi kávu.

 

David Malošík

 

 

svobodova jitkaKurz byl vynikající. Na začátku bylo trochu ticho, vše se pak ale krásně rozjelo, parta lidí byla super a hlavně se vše řešilo jak teoreticky, tak prakticky s mnoha opakováními. Výhodou pro mě bylo i pořádání kurzů v neděli, takže naprostá spokojenost. Richard je typ člověka co opravdu má rád svou práci a jde to vidět. Kurz se protáhl, což taky nikdo neřešil. Určitě mohu těm co zvažují doporučit!

 

Jitka Svobodová

 

 

davaI když jsem spíše konzervativní, neotřelá kreativita v zájmu cíle kurzu byla velmi příjemná. Moci si všechno ozkoušet i několikrát, když to nejde napoprvé, možnost ptát se kdykoliv v průběhu kurzu na cokoliv, atmosféra rodinného odpoledního setkání při luxusní kávě :-).... Je toho dost, co mě oslovilo i obohatilo. Děkuji a doporučuji :-)

 Dana Vrtíšková

 

 A mnoho dalších, kteří se naučili dokonalé espresso a cappuccino...

ZA KAŽDÝM Z NAŠICH ZÁKAZNÍKŮ SE ODEHRÁVÁ JINÝ KÁVOVÝ PŘÍBĚH

Untitled design (14)

 

Koupit kurz