DOPRAŽENO! PO BRAZILSKU Fine cup

Neohodnoceno
 
Novinka Tip Efekt lupa
 

Brazil Cerrado dulce 17/18, oříšky, pražené obilí, 500g

360 Kč
Výrobce Dopraženo!
Kategorie Zrnková káva 100% arabica
Záruka 2 měsíce
Zvolte variantu
Datum pražení: 16.8.2018 Skladem (5 ks)
Můžeme doručit do: 23.8.2018
360 Kč
   
 

 POPIS

Čerstvě upražená zrnková výběrová arabika od značky Dopraženo! z Brazílie, oblasti Cerrado se projevuje v chuti jemnými tóny pražených ořechů a praženého obilí.  Doporučujeme připravovat jako espresso, případně ristretto. Káva je upražena na stupeň full city, pro milovníky typické jemné hořkosti je to skvělá volba.

SPECIFIKACE

Složení: 100% káva Arabica

Chuť: pražené ořechy, pražené obilí

Druh kávy: zrnková

Stupeň pražení: Full city - tmavější (zrna jsou hnědá, acidita na ústupu, převažující jemná hořkost)

Země původu: Brazílie

Oblast: Cerrado 

Typ kávy a kvalita: Brazil Natural NY2 Cerrado Dulce 17/18 - fine cup

Hmotnost balení: 500 g

PRAKTICKÉ RADY

Doporučujeme skladovat v temnu, chladu, nejlépe v dózách na kávu. Spotřebujte do dvou měsíců od upražení.

Kávu připravujte při 94 stupních, její chuť se nejvíce projeví v espressu.

Copy of Copy of Copy of Facebook App – Untitled Design

Způsob pražení určuje chuť kávy. Čím déle se káva praží, tím více získává hořkosti na úkor kyselosti. Naopak u světle pražených káv bude dominantní chuť kyselá.

Tato káva je pražena při 222 stupních celsia na střední pražení, stupeň full city. Jde o tmavější pražení, kdy zrno bude mít hnědší barvu.  Při pražení této kávy je záměr, aby bylo docíleno jemné hořkosti s dochutí pražených ořechů a praženého obilí. Díky stupni pražení se po cca 7 dnech mohou začít na zrnkách objevovat olejové skvrny, nejde o vadu.

Podobné produkty

hořkost jemná
Chuť pražené obilí, pražené ořechy
kyselost žádná
příprava espresso, french press, ristretto
stupeň pražení full city (tmavější)
typ jednodruhová výběrová arabika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.