Dny Dokonalé kávy a neuvěřitelné ceny až -20 % s kódem: EXTRA10❗️

Kávovary Nivona

Značku kávovarů Nivona založili v roce 2005 tři němečtí podnikatelé pocházející z Norimberku. Samotnou výrobu dílů a kompletaci bychom našli právě v Německu, výjimku tvoří pouze mlýnky, které jsou vyráběny ve Švýcarsku. Kávovary této značky spadají do kategorie automatických kávovarů a v závislosti na konkrétním modelu dokážou připravit i nápoje s mlékem stiskem jednoho tlačítka.

Návrh bez názvu_2Nivona má v současnosti šest řad kávovarů, které se cenově pohybují přibližně mezi 10 až 60 tisíci. Řady jsou odstupňované dle použitých technologií, funkcí i designu kávovarů. Primárně je značka Nivona určená spíše pro domácnosti, s rostoucí cenou však jednotlivé modely zvládají i větší zátěž a jsou vhodné i do kanceláří. Pokud u vás hrají roli rozměry, tak tato značka nabízí v porovnání s jinými značkami i prostorově úspornější kávovary. Poohlížíte-li se po kávovaru pro firmu, nejvhodnější jsou kávovary osmé řady a vyšší, které zvládnou připravit i šedesát káv denně.  Logicky největší zátěž snesou kávovary nejdražší desáté řady s označením 1030 a 1040, které bychom spíše řadili do kategorie kancelářských kávovarů. U této řady máte také možnost zvětšit zásobník na kávu.

10

Obecně se kávovary této značky pyšní kónickým ocelovým mlýnkem na kávu, což je výhra i pro milovníky světle pražených káv, které mají tvrdší zrno. Všechny kávovary mají tiché mlýnky, které se liší nejčastěji použitou ocelí. U všech kávovarů je možné nastavit teplotu či hrubost mletí a všechny modely dokáží připravit kávu s mlékem. Pátá a šestá řada ještě nemají systém na zpěňování mléka plně zautomatizovaný a mléko tedy budete muset připravit odděleně od espressa pomocí samonasávací trysky. Vyšší řady už dokážou připravit cappuccino či latte pouze v jednom kroku pomocí hadičky na mléko a od řady osmé připraví i dvě kávy s mlékem současně. Kávovary deváté a desáté řady se prodávají i se speciální nádobkou na mléko.  

11

Obrovskou výhodou všech řad kávovarů Nivona je, že si hlídají množství kávy a espresso používají větší množství (cca 14 g) díky tomu bude vaše káva chutnější, plnější a krémovější. Kávovary také umožňují regulaci množství vody a mají energeticky úspornou funkci, která se aktivuje při nečinnosti kávovaru, který sníží svou spotřebu v podstatě na nulu.  Velkou výhodou této značky je vyjímatelná spařovací jednotka, díky čemuž pro vás bude snazší její údržba. Kávovary mají také vlastní programy na čištění i odvápňování, které vás navedou, jak údržbu provádět.

Pokud máte rádi moderní technologie, určitě vás potěší, že kávovar budete moci propojit s telefonem nebo tabletem pomocí aplikace. Tuto funkci byste našli u modelů sedmé řady a vyšší. Přes aplikaci si můžete připravit kávu, ale naleznete tam i informace k obsluze kávovaru nebo jeho čištění včetně videí. Modely spadající do těchto kategorií také umožňují pomocí funkce „Moje káva” si vytvořit vlastní profil a uložit si tak svou oblíbenou přípravu kávy, protože tato značka dovoluje manipulovat s jednotlivými parametry jako je množství kávy či mléka. Modely desáté řady umožňují uložit až 18 profilů. 

Návrh bez názvu

Už od šesté řady můžeme najít u kávovarů technologii „Aroma Balance”, která umožnuje přizpůsobit si délku extrakce podle vašich preferencí. Čím delší extrakce, tím bude chuť vaší kávy nabírat na hořkosti. 

Zní pro vás tyto plně automatické pohodlné kávovary s pyšnící se lahodnou kávou zajímavě? Nejen, že máte kávu na stisknutí jednoho tlačítka, ale i dle naší zkušenosti s variantou 820 opravdu výtečnou plnou chuť kávy. Momentálně je možnost vyzkoušení u nás na prodejně.

Celou nabídku kávovarů této značky omrkněte tady:

https://www.dokonalakava.cz/znacka/nivona/