Změna v otevírací době prodejny a dovolená Tento týden upravujeme otevírací dobu naší prodejny v Brně. Pondělí, úterý, středa: 9 - 17 hodin Čtvrtek 30.6.: 9 až 18 hodin pátek 1.7.: 9 až 15 hodin od 4.7. do 10.7. bude prodejna i e-shop mimo provoz. Expedice všech objednávek bude znovu probíhat v pondělí 11.7.

5 letních drinků z kávy, které frčí

Přemýšlíte, jak se v letních horkých dnech osvěžit a zároveň se nevzdat svého oblíbeného životabudiče?

Vyzkoušejte osvědčené recepty na letní kávové nápoje, které zvládnete snadno připravit sami doma.

Potřebujete:

 

DSC_0176

Ice latte 

Jeden z oblíbených nápojů, který je extrémně jednoduchý, krásně vypadá a můžete s ním oslnit na každé zahradní party nebo grilování.

DSC_0107_1

Ingredience: led, mléko (kravské nebo rostlinné), espresso.

Postup:

1) sklenici naplníme ledem a zalijeme mlékem,

2) opatrně nalijeme espresso (může být i dvojité) z kávy Dopraženo! Sicilská přes led tak, aby se vrstvy nepromíchaly, a je hotovo. 

DSC_0177_1

Espresso tonik

Tento nápoj je specifický a nemusí chutnat každému, nicméně je osvěžující a také velmi jednoduchý na přípravu.

DSC_0121_1

Potřebujeme: tonik, led, espresso.

Postup:

1) několik kostek ledu přelijeme asi 1 dcl toniku, snažíme se, aby tonik co nejméně pěnil,

2) espresso z kávy Dopraženo! Kolumbie připravíme do malé konvičky a opatrně nalijeme přes led tak, aby se vrstvy nepromíchaly, což vytvoří hezký optický efekt,

3) můžeme (ale nemusíme) zdobit plátkem citronu, pomeranče nebo rozmarýnu.

Poznámka: espresso můžeme připravit i na led.

DSC_0128_1

Studená vídeňská káva

Tento recept je Richardův a jeho název vystihuje to, co od nápoje čekat. Pokud bychom z našich pěti receptů měli jeden vybrat a doporučit, byl by to právě tento. Recept se dá také příjemně variovat, například se zmrzlinou a podobně.

Ingredience: dvojité espresso, horká voda, led, smetana ke šlehání.

Postup:

1) sklenici naplníme skoro plnou ledem,

2) dvojité espresso z kávy Dopraženo! Italská nalijeme přímo na led a doplníme teplou vodou do tří čtvrtin objemu sklenice,

3) našleháme vychlazenou smetanu ke šlehání tak, aby nabyla objemu a přitom zůstala tekutá,

4) pomalu vléváme do sklenice s ledem a vodou tak, aby smetana nahoře vytvořila bílý prstenec a ihned podáváme. 

Na tomto nápoji se nám líbí spojení teplé kávy a vychlazené šlehačky. Aby byl zachován správný efekt, musíme nápoj servírovat bez prodlevy. Je určen k rychlému osvěžení a povzbuzení spíše než na delší popíjení. Variantně můžeme espresso zalít i studenou vodou.

 DSC_0115_2

Frappé

V Brně žije početná komunita Čechů s řeckými kořeny a od jednoho z nich jsme získali recept na pravé řecké frappé. K originálu jsme přidali čerstvě připravené espresso.

Ingredience: led, trochu vody, 3 čajové lžičky instantní kávy, espresso.

1) smícháme rozpustnou kávu s vodou, přidáme led a mixujeme ve frappé mixéru do husté pěny,

2) přelijeme do vysoké sklenice s ledem a servírujeme s brčkem.

Tip: pokud sladíte, přidejte cukr ještě před mixováním. 

 DSC_0128_2

Varianta pro odvážné, kteří nemají frappé mixér:

1) vodu, instantní kávu a espresso smícháme v nádobě na mixování,

2) ponoříme tyčový mixér a přidáme led (stačí dvě nebo tři kostky kvůli vychlazení a lepšímu napěnění),

3) mixujeme tak, abychom napěnili, ale zároveň se snažíme nedrtit led (ledovou tříšť nechceme),

 

Mléčné frappé

Pokud si objednáte v kavárně frappé, pravděpodobně dostanete mléčnou variantu. Je hustší a krémovitější.

Postup je stejný jako u bezmléčné verze, jen doléváme místo vody studeným mlékem.

 DSC_0106_2

                       

Přejeme příjemné kávové osvěžení!

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení