Potenciál chuti v espressu a alternativách

8 hodnocení
 
  • 1 z 16
 

Vše o kávě a přípravách, styly pražení a nastavení mlýnku

2 990 Kč
Výrobce cafe d elvert
Kategorie Baristické kurzy
Záruka 1 rok
Zvolte variantu
Kód produktu 269/DAR Termíny: Dárkový poukaz Skladem (100 ks)
Můžeme doručit do: 27.11.2017
2 990 Kč
   
Kód produktu 269/17. Termín: 17.3.2018 Brno Skladem (10 ks)
Můžeme doručit do: 27.11.2017
2 990 Kč
   
Kód produktu 269/31. Termín: 31.3.2018 Praha Skladem (10 ks)
Můžeme doručit do: 27.11.2017
2 990 Kč
   
 

Cena zahrnuje:

  • 6 hodin plných informací o kávě
  • Veškeré školící materiály
  • Lehké občerstvení v průběhu školení
  • Certifikát o absolvování kurzu

Cílem kurzu je přiblížit možnosti přípravy kávy v domácích podmínkách pro amatérské nadšence.

Kurzy mají maximální počet 10 účastníků, což umožňuje opravdu individuální přístup.

Chceš se dozvědět jedinečné informace o vlivu pražení na chuť kávy, jak chutná čerstvá a stará káva, zkrátka vše o espressu? Zajímají Tě rozdíly v chutích při alternativních přípravách kávy?

Kurz je zaměřen na maximální praktičnost, teorie se prolíná s praxí. Vše, co se teoreticky řekne, si máš možnost zároveň vyzkoušet. Přineste si vlastní kávovar, mlýnek si můžete prakticky v kurzu nastavit přímo na něj.

Z kurzu budete odcházet s tím, že si budete umět připravit dokonalé espresso v domácích podmínkách stejné jako v kavárně. Navíc si odnesete znalosti o chutích a podchutích jednotlivých káv podle stupně pražení a stáří.

Kurz alternativní příprava kávy

Styly pražení
  • Povídání o různých stupních pražení a jak celý proces probíhá
  • Ochutnávka jednodruhových káv z různých oblastí a různého stupně pražení

Co je čerstvá káva

  • Jak poznáš čerstvou kávu na první pohled a čich
  • Praktická ukázka při přípravě kávy
  • Ochutnávka čerstvé a staré kávy

Jak se správně nastavuje mlýnek

  • Jaká je správná gramáž? Jaká je správná hrubost? Jaký je správný čas extrakce?
  • Jak poznáš, že je mlýnek správně nastavený
  • Jak nastavit mlýnek na různé druhy přípravy

 Alternativní přípravy kávy

  • moka konvička
  • aeropress
  • filtrované kávy atd.

Pokud si přinesete vlastní kávovar, barista vám poradí s jeho nastavením, abyste si připravili exkluzivní kávu také v domácích podmínkách. Nemáte-li domácí kávovar, přesvědčíte se, že kvalitní stroj na domácí přípravu espressa se dá pořídit levněji, než si možná myslíte. 

baristický kurz

Kurzy v Brně obvykle začínají od 12:30 a končí cca v 18:30 v Cafe Crow bar v Žabovřeskách, Sochorova 40.

Kurzy v Praze obvykle začínají v sobotu od 12:30 a končí cca v 18:30, v neděli pak od 10:00 a konec cca v 16:30 v kavárně Čistá země, Vinohradská 220/a 

Místa se mohou změnit podle provozních možností kaváren. Účastník kurzu bude o místě a dalších podrobnostech informován v pozvánce 14 dní před kurzem.

 baristický kurz 

Kurzem vás provede profesionální barista Richard Stehlík, spolumajitel značky Cafe d´Elvert. Jeho kurzy prošlo za rok a půl více než 500 nadšenců do kávy. Zaškoluje baristy a obsluhu v kavárnách, restauracích, pořádá workshopy a vyvíjí vlastní směsi kávy. 

Od roku 2000 se pohybuje v gastronomii.  Káva ho provází celou jeho profesionální dráhou. Nejvíce zkušeností získal jako majitel a manažer kavárny Savoy v Brně, kde byl zodpovědný za zaškolení baristů, výběr kávy a sestavení kávového lístku. 

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5,0 8 hodnocení
Přidat hodnocení
5
6x
4
2x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.