Kurz Chutě a vůně kávy

Kód: 5378/D 5378/D2 Zvolte variantu
Novinka
Značka: Umění kávy
3 300 Kč 3 500 Kč od 3 300 Kč
Skladem (9 ks) Skladem (9 ks) Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
19.1.2021 19.1.2021 Zvolte variantu

6 hodinový kurz, víkend, maximálně 10 účastníků

Detailní informace

Detailní popis produktu

6 hodinový kurz, kde se dozvíte vše o chutích a vůních kávy

  • 6 hodinový praktický kurz 
  • Výuku profesionálním baristou Richardem Stehlíkem, majitelem značky Dopraženo! 
  • Veškeré suroviny potřebné při praktické části 
  • Certifikát o absolvování kurzu
  • Maximální kapacita je 10 osob na jeden kurz

Vždy vám domů pošleme dárkový poukaz, můžete si však vybrat, jestli termín obdarovanému zvolíte, nebo necháte výběr na něm. Klikněte na zvolte variantu a vyberte si z nabídky. 

Co dostanete

Tento kurz je určen pro všechny, kdo chtějí objevit nový rozměr chutí a vůní ukrytých v kávě. 

Poznali jste krásu extrakce, otevřely se vám nové obzory a chcete je posunout ještě o kousek dál? Rádi experimentujete a nebojíte se nacházet nečekané souvislosti? Pak se neváhejte přidat. 

Káva obsahuje až osm set aromatických složek, což ji bez nadsázky činí z pohledu senzoriky chuťově nejbohatším nápojem.

Ačkoli prostými smysly nedokážeme rozlišit všechny nuance, můžeme se postupně učit vnímat mnohem širší škálu aromat a chutí, než na které jsme běžně zvyklí. Rozpoznání smyslově bohatého potenciálu kávy povýší požitek z její konzumace o několik úrovní a rozšíří ho o zajímavé perspektivy. 

 Během kurzu se v praxi naučíme, jak rozeznávat, určovat a hodnotit: 

  • spektrum chutí přesahujících tradiční hodnocení kyselá-hořká
  • ovocné, květinové, bylinné a zemité vůně včetně možných vad ve vůních
  • tělo (strukturu a intenzitu) kávy

 Zaměříme se na smyslové vnímání a vědomé hodnocení chuťových a aromatických složek kávy podle:

  • způsobu zpracování zrn 
  • stylů pražení kávy 
  • teploty a výběru vody 
  • namletí kávy a extrakce 

Při řízených degustacích budeme podle dílčích témat kombinovat techniky přípravy kávy jako je cupping i espresso. Průběžně budeme pracovat se specializovanými materiály a pomůckami. 

Na závěr proběhne praktická zkouška senzoriky odměněná certifikátem.

Co dostanete (1)

Kurzy v Brně  začínají od 10:00 a končí cca v 16:30 v sídle DokonalaKava.cz na Táborské 149, 615 00 Brno.

Kurzy v Praze začínají v sobotu od 11:00 a končí cca v 17:30, v neděli pak od 10:00 a konec cca v 16:30 v Cafe Martin na ulici Sokolovská v Karlíně.

Místa se mohou změnit podle provozních možností kaváren. Účastník kurzu bude o místě a dalších podrobnostech informován v pozvánce 14 dní před kurzem.

Baristický kurz

Kurzem vás provede profesionální barista Richard Stehlík, spolumajitel značky Dopraženo! Jeho kurzy prošlo za dva roky více než 1500 nadšenců do kávy. Zaškoluje baristy a obsluhu v kavárnách, restauracích, pořádá workshopy a vyvíjí vlastní směsi kávy. 

Od roku 2000 se pohybuje v gastronomii.  Káva ho provází celou jeho profesionální dráhou. Nejvíce zkušeností získal jako majitel a manažer kavárny Savoy v Brně, kde byl zodpovědný za zaškolení baristů, výběr kávy a sestavení kávového lístku. 

 

Pořadatelem a prodejcem kurzu je Richard Stehlík IČ: 62141830, Dlouhá 425, 67182 Dobšice. Není plátce DPH.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Baristické kurzy
Záruka: 1 rok
Obtížnost: začátečník, pokročilý, profesionál
Místo kurzu: 14 dní před kurzem zašleme účastníkovi pozvánku s místem a dalšími podrobnostmi
Storno podmínky: Pokud písemně (emailem) stornujete školení týden a více před termínem (nejpozději 8. den před školením).Při stornování školení v posledním týdnu před školením (1. - 7. den před školením), případně pokud se školení vůbec nezúčastníte, bude uplatněno 100% storno bez náhrady. Pokud budete mít zájem o jiný termín v době 7 a méně dní před kurzem, lze jej změnit za 1 000 Kč
Platnost poukazu: 12 měsíců

I doma můžete mít stejně dobrou kávu jako v kavárně

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: