Kurz přípravy domácího espressa a cappuccina

3 000 Kč 3 500 Kč 3 000 Kč 3 000 Kč 3 000 Kč 3 000 Kč 3 000 Kč 3 000 Kč 3 500 Kč 3 000 Kč 3 000 Kč 3 000 Kč 3 000 Kč 3 000 Kč 3 000 Kč 3 000 Kč 3 000 Kč 3 500 Kč 3 000 Kč 3 000 Kč 3 000 Kč od 3 000 Kč
Skladem (14 ks) Skladem (1 ks) Vyprodáno Skladem (3 ks) Vyprodáno Skladem (8 ks) Skladem (6 ks) Skladem (10 ks) Skladem (10 ks) Skladem (10 ks) Skladem (9 ks) Skladem (10 ks) Skladem (10 ks) Skladem (10 ks) Skladem (10 ks) Skladem (10 ks) Skladem (10 ks) Skladem (10 ks) Skladem (10 ks) Skladem (10 ks) Skladem (10 ks) Zvolte variantu
Můžeme doručit do:
22.10.2018 22.10.2018 - 22.10.2018 - 22.10.2018 22.10.2018 22.10.2018 22.10.2018 22.10.2018 22.10.2018 22.10.2018 22.10.2018 22.10.2018 22.10.2018 22.10.2018 22.10.2018 22.10.2018 22.10.2018 22.10.2018 22.10.2018 Zvolte variantu

6 hodinový kurz, který Vás naučí si připravit dokonalé espresso

Detailní informace

Detailní popis produktu

6 hodinový kurz domácí přípravy espressa a cappuccina, kde se dozvíte vše o kávových nápojích, jak si je správně připravit, jak si vybrat kávovar a jak si našlehat pěnu pro dokonalé cappuccino

  • 6 hodinový praktický kurz domácí přípravy espressa a cappuccina
  • Výuku profesionálním baristou Richardem Stehlíkem, majitelem značky Dopraženo! 
  • Výukové materiály a skripta
  • Veškeré suroviny potřebné při praktické části 
  • Certifikát o absolvování kurzu

Cílem kurzu je přiblížit možnosti přípravy kávy v domácích podmínkách pro amatérské nadšence.

Kurz je koncipován velmi prakticky, vše co si ukážeme, budete mít také možnost si sami vyzkoušet na kávovaru, ten je vám plně k dispozici po celý den. Nejde o přednášku, vše děláte vy! 

Baristický kurz

  • Jak si opravdu správně doma připravit espresso
  • Ukážeme vám, že rozdíl mezi ristrettem a espressem není jen v objemu
  • Jaké kávové nápoje lze z espressa připravit
  • Jaký je rozdíl v čerstvé a staré kávě
  • Jen čerstvě namletá káva je správně, ukážeme také proč
  • Jak vypadá správná extrakce - ochutnáte dobře připravenou, ale také přeextrahovanou a podextrahovanou kávu
  • Čistota kávovaru má zásadní vliv na chuť kávy, ukážeme jak na to
  • Technika šlehání a nalévání mléka do cappuccina - nejde o latté art, i baristé se musí nejdřív správně naučit našlehat mléko bez bublin

BARISTICKÝ KURZ

Kurzy v Brně  začínají od 10:00 a končí cca v 16:30 v sídle DokonalaKava.cz na Táborské 149, 615 00 Brno.

Kurzy v Praze obvykle začínají v sobotu od 11:00 a končí cca v 17:30, v neděli pak od 10:00 a konec cca v 16:30 v kavárně Čistá země, Vinohradská 220/a 

Kurzy v Bratislavě obvykle začínají od 11:00 a končí cca v 17:30, v Restaurant 27 na Šumavské ulici 27.

Místa se mohou změnit podle provozních možností kaváren. Účastník kurzu bude o místě a dalších podrobnostech informován v pozvánce 14 dní před kurzem.

Baristický kurz

Kurzem vás provede profesionální barista Richard Stehlík, spolumajitel značky Dopraženo! Jeho kurzy prošlo za dva roky více než 900 nadšenců do kávy. Zaškoluje baristy a obsluhu v kavárnách, restauracích, pořádá workshopy a vyvíjí vlastní směsi kávy. 

Od roku 2000 se pohybuje v gastronomii.  Káva ho provází celou jeho profesionální dráhou. Nejvíce zkušeností získal jako majitel a manažer kavárny Savoy v Brně, kde byl zodpovědný za zaškolení baristů, výběr kávy a sestavení kávového lístku. 

 Daruj zážitek baristický kurz

Roman Pudil napsal recenzi na Dokonalakava.cz 

S manželkou jsme se zúčastnili baristického kurzu o přípravě domácí kávy koncem dubna. Já jsem dostal kurz jako vánoční dárek, manželka si ho dokoupila. Musíme oba potvrdit, že to byla skvělá volba. Dozvěděli jsme se o kávě i o způsobu její přípravy mnoho zajímavého. Díky Richardovi jsme tak úplně změnili pohled na kávu a chystáme se vyměnit náš starý kávovar za lepší a kvalitnější. Doporučujeme a děkujeme!

Petr Vlk napsal recenzi na Dokonalakava.cz 

Kávu jsem začal pít teprve před třemi lety. Do té doby jsem někdy na návštěvě dostal ochutnat rozpustnou kávu a prostě mi nechutnala. Pak jsem ochutnal u kamarádů z domácího espresa a poznal jsem, že to není zase tak špatné. Koupil jsem si svůj první pákový kávovar, protože jsem se dočetl, že automat je drahý a stejně z něj fakt dobré kafe nedostanu. Postupně jsem se propil od kapučína až k ristretu. Pořád jsem ale nedokázal udělat takové, jaké jsem chtěl. Věděl jsem, jak má chutnat, ale nešlo to. Teď už to ale jde a doma udělám stejnou kávu jako v lepších kavárnách. Vyměnil jsem i kávovar a je to nádhera. Děkuji. 

Thomas Müller napsal recenzi na Dokonalakava.cz 

Kurz s Richardem a Honzou byl naprosto super. Kurz je veden zábavnou formou, kde jsem se naučil udělat nejen perfektní Espresso, ale i Cappuccino. Těch 7 hodin uteklo jako voda. Získal jsem hodně informací o kávě, údržbě kávovaru, ale i nové přátele. Děkuji...

Josef Eder napsal na Dokonalakava.cz 

Zpočátku jsem si říkal, co vlastně budeme 7 hodin kurzu probírat, ale nakonec to uběhlo jako voda. Kurz byl příjemný, plný praktických ukázek od Richarda, ale poskytl také opravdu hodně prostoru pro naší praktickou výuku. Kurz mi otevřel obzory a určitě mi pomohl v tom, jak si připravit dobrou kávu, ale také jak si vybrat dobrou kávu v kavárně.

Kristýna Zábršová napsala recenzi na Dokonalakava.cz 

O kávě Vám povídá osoba, která dělá co ji baví, je ráda, že se o svou vášeň může podělit s ostatními. A kombinace vášnivě vyprávějící osoby a vášnivěji poslouchajících nadšenců, co se chtějí dozvědět a naučit o kávě co nejvíce, je zkrátka a jednoduše TO NEJ.
Už jenom "čerstvou kávu"!

Evulik Kokindova napsala recenzi na Dokonalakava.cz 

Kurz bol užasný. Naučila som sa množstvo zaujímavých vecí. Atmosféra na kurze bola tak príjemná a priateľská, že čas utekal skutočne rýchlo. Veľmi profesionálny prístup a skvelé prepojenie teórie a praxe. Budem odporúčať každému, kto chce pochopit alchímiu ohľadne prípravy espressa a cappucina  Držím palce, nech sa Vám darí a teším sa na ďalšie kurzy od Vás.

ZA KAŽDÝM Z NAŠICH ZÁKAZNÍKŮ SE ODEHRÁVÁ JINÝ KÁVOVÝ PŘÍBĚH

 Untitled design (14)

Copy of NÁVODY PRO DOMÁCÍ BARISTY (6)

Pořadatelem a prodejcem kurzu je Umění kávy s.r.o., IČ: 06505864, Bayerova 34, 602 00 Brno. Společnost není plátce DPH.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Baristické kurzy
Záruka: 1 rok
Obtížnost: začátečník, pokročilý, profesionál
Místo kurzu: 14 dní před kurzem zašleme účastníkovi pozvánku s místem a dalšími podrobnostmi
Storno podmínky: Pokud písemně (emailem) stornujete školení týden a více před termínem (nejpozději 8. den před školením), můžete si vybrat jiný termín nebo vám vrátíme peníze zpět. Při stornování školení v posledním týdnu před školením (1. - 7. den před školením), případně pokud se školení vůbec nezúčastníte, bude uplatněno 100% storno bez náhrady. Pokud budete mít zájem o jiný termín v době 7 a méně dní před kurzem, lze jej změnit za 1 000 Kč
Platnost poukazu: 12 měsíců

I doma můžete mít stejně dobrou kávu jako v kavárně

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
E Avatar autora Další 27.8.2016 19:50
Budou nějaké další kurzy v září v Praze?
Odpovědět
P Avatar autora Doporučuji 20.3.2016 22:22
Chtěl bych doporučit baristický kurz od Richarda. Je skvělé, že prakticky od rána jste u kávovaru a teorie je kombinována s praxí. Skvělý přístup i pohodová atmosféra. Všichni, kdo se chcete naučit doma připravit lepší espresso, určitě se přihlašte. Moc díky, Pavel
Odpovědět
5
39x
4
26x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
Kurzy 1 Domaci Kurzy 1 Domaci
5
DM Avatar autora | 14.10.2018
Kurz byl postaven naprosto profesionálně člověkem, který to opravdu umí a umí zaujmout. Nesnažil se nás poučovat, ale spíš ukázovat cestu kterou jít. Žádnou otázku neodbyl a i se mnou mým napěňování mléka měl neskutečnou trpělivost. Co se týče kavý tak jsem se posunul vědomostně úplně někam jinam. Postupy a se snažil zdůvodňovat... nebylo to ve stylu já mám pravdu a vy názor, vždy se snažil říct proč to tak je ... Vzhledem k tomu, že absolvuji poměrně velké množství kurzů (školení) a znám dobré i špatné lektory (typ učitel z první třídy s pocitem vlastnictví pravdy) tak hodnotím tento kurz jako vynikající (jak obsahem tak člověkem jež nám "přednášel"). Obsahově jsme řešili v podstatě tři druhy kávy (vyjadřoval se i k jiným ale pouze okrajově) a to ristreto, espreso a capucino... Kurz mohu vřele doporučit všem co mají rádi kávu.
Kurzy 1 Domaci Kurzy 1 Domaci
5
SP Avatar autora | 6.10.2018
Na začátku se Vás Richard zeptá, jaká jsou Vaše očekávání od kurzu, raději si žádná nedávám, abych nebyla předem zklamaná. Když jsem kurz dostala od ježíška, říkala jsem si .... co tam budem 6 hodin dělat??? No páni...uteklo to jako voda a ještě mám pocit, že bych chtěla nasát víc a víc informací. Super pohodová atmosféra, vtipná, super parta, každý účastník měl dostatek prostoru se na cokoli zeptat (žádná otázka nebyla špatná, naopak se Richard snažil opravdu vyčerpávajícím způsobem uspokojit, co nás zajímalo). Šlehání mléka je fakt umění (pozor - ti, co se chtějí naučit latté art, tak to není obsahem kurzu). Mimo to bylo příjemné se občerstvit ovocem a obědovou pizzou. Dozvěděla jsem se rozdíl mezi ristrettem a espressem, jak se pořádně čistí kávovar, kouzlo v nastavení naší ideální chuti - hrubosti, gramáže, tlaku, teploty, stlačení kávy v páce, mletí, kyselost, hořkost a to vše s praktickou ochutávkou, nechybělo tedy ani praktické šlehání mléka a vlastní cappucino atd. atp....jediná výtka - po tak dobré kávě mi přestaly chutnat ostatní :-D
Kurzy 1 Domaci Kurzy 1 Domaci
5
RP Avatar autora | 21.9.2018
S manželkou jsme se zúčastnili baristického kurzu o přípravě domácí kávy koncem dubna. Já jsem dostal kurz jako vánoční dárek, manželka si ho dokoupila. Musíme oba potvrdit, že to byla skvělá volba. Dozvěděli jsme se o kávě i o způsobu její přípravy mnoho zajímavého. Díky Richardovi jsme tak úplně změnili pohled na kávu a chystáme se vyměnit náš starý kávovar za lepší a kvalitnější. Doporučujeme a děkujeme!
Kurzy 1 Domaci Kurzy 1 Domaci
5
P Avatar autora | 7.1.2018
Kávu jsem začal pít teprve před třemi lety. Do té doby jsem někdy na návštěvě dostal ochutnat rozpustnou kávu a prostě mi nechutnala. Pak jsem ochutnal u kamarádů z domácího espresa a poznal jsem, že to není zase tak špatné. Koupil jsem si svůj první pákový kávovar, protože jsem se dočetl, že automat je drahý a stejně z něj fakt dobré kafe nedostanu. Postupně jsem se propil od kapučína až k ristretu. Pořád jsem ale nedokázal udělat takové, jaké jsem chtěl. Věděl jsem, jak má chutnat, ale nešlo to. Teď už to ale jde a doma udělám stejnou kávu jako v lepších kavárnách. Vyměnil jsem i kávovar a je to nádhera. Děkuji.