Kurz Dokonalé espresso a cappuccino na domácím kávovaru

Kód: 64/DAR 64/8.1 64/22. 64/5.1 64/19. 64/20. 64/3.1 64/17.2 Zvolte variantu
3 490 Kč
Skladem (97 ks) Skladem (1 ks) Skladem (3 ks) Skladem (2 ks) Vyprodáno Skladem (10 ks) Skladem (8 ks) Skladem (6 ks) Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 30.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 Zvolte variantu

6 hodinový kurz, víkend, maximálně 10 účastníků.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ovládněte svůj domácí kávovar a naučte se na něm dokonalé espresso a cappuccino. Během 6 hodin se naučíte vše potřebné tak, aby vaše káva chutnala jako v těch nejlepších kavárnách.

Přijďte za námi strávit příjemný víkendový den a přitom se naučíte dokonalou kávu.

 Na co se můžete těšit

  • 6 hodin plných informací o přípravě espressa a cappuccina na domácím kávovaru
  • Spoustu praktických ukázek, sami si vše vyzkoušíte na různých kávovarech, například Lelit Bianca, Ascaso Steel, Ascaso Dream
  • Výuková skripta
  • Certifikát o absolvování kurzu
  • Kurzu se účastní maximálně 10 Vašich kolegů

Vždy vám pošleme elektronický dárkový poukaz, můžete si však vybrat, jestli termín obdarovanému zvolíte, nebo necháte výběr na něm. Klikněte na zvolte variantu a vyberte si z nabídky. 

Jak kurz probíhá

V první třetině se naučíte připravit si správně espresso, řekneme si jaká síla pěchování je správně a také  si vyzkoušíte přípravu nápojů. 

Ve druhé části vám prozradíme, co vše ovlivňuje chuť kávy, co je čerstvost, jak čistit kávovar a mlýnek, a hlavně vám ukážeme největší tajemství. Nastavení mlýnku.

A poslední třetina je nejvíce zábavná, sami budete šlehat mléko. Společně si pak ukážeme, jak se dělá srdíčko do cappuccina a ti nejlepší z vás ho také nakreslí.

IMG_0944

 Co si tedy odnesete a naučíte se

  • připravit espresso
  • nastavit mlýnek
  • názorné ukázky podextrahované, přeextrahované a správně připravené kávy
  • Poznáte práci na různých domácích kávovarech
  • ochutnáte rozdíl mezi čerstvou a starou kávou
  • Techniku šlehání a nalévání mléka do cappuccina - nejde o latté art, i baristé se musí nejdřív správně naučit našlehat mléko bez bublin

Copy of Copy of Dokonalakava v roce 2018-7

Kurzy v Brně  začínají od 10:00 a končí cca v 17:00 v sídle DokonalaKava.cz na Táborské 149, 615 00 Brno.

Kurzy v Praze začínají v sobotu od 10:00 a končí cca v 17:00, v neděli pak od 10:00 a konec cca v 17:00 v Cafe Martin na ulici Sokolovská v Karlíně.

Copy of Copy of Dokonalakava v roce 2018-9

Honza Bohatý má mnoho let zkušeností jak s přípravou kávových nápojů, tak i školením, ale především pražením. Praží naši kávu Dopraženo! Má tak komplexní pohled na kávu a svým osobním přístupem a vyprávěním dokáže každého vtáhnout do světa kávy a zamilovat se do ní. 6 hodin vám uteče jak nic.

Honza Houdek, majitel DokonalaKava.cz, odborník nejen na e-shop, ale také vás provede světem kávovarů a kávy. Více než 6 let řídí strategii firmy, jezdí po plantážích, zkouší různé kávy a podílí se na vývoji nových káv a jejich zařazování do sortimentu.

Copy of Copy of Dokonalakava v roce 2018-10

Lelit Bianca je asi nejlepší domácí kávovar v současnosti na domácí přípravu espressa a cappuccina. Rotační čerpadlo, které zajistí tlak 9 barů, nastavitelný tlak pomocí "pádla" připojení na řád a odpad. Zkrátka top, na který se můžete v Brně těšit.

Ascaso Steel je španělský kávovar, který díky speciální technologii zvládne také 9 barů. Originální design, který udělá vaši kuchyň jedinečnou. Budete s ním pracovat na kurzu v Praze i v Brně.

 ZA KAŽDÝM Z NAŠICH ZÁKAZNÍKŮ SE ODEHRÁVÁ JINÝ KÁVOVÝ PŘÍBĚH

 Untitled design

 Pořadatelem a prodejcem kurzu je Dokonalakava.cz s.r.o.

Doplňkové parametry

Kategorie: Baristické kurzy
Záruka: 1 rok
Obtížnost: začátečník, pokročilý, profesionál
Místo kurzu: Praha, Brno
Storno podmínky: Při stornování školení v posledním týdnu před školením (1. - 7. den před školením), případně pokud se školení vůbec nezúčastníte, bude uplatněno 100% storno bez náhrady. Pokud budete mít zájem o jiný termín v době 7 a méně dní před kurzem, lze jej změnit za 1 000 Kč
Platnost poukazu: 12 měsíců
Nevyplňujte toto pole:
JH Avatar autora Kurz 19.9.2019 12:17
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda nejde koupit Baristický kurz jako dárek a byl by použít v roce 2020 v Brně? Hencová
Odpovědět
E Avatar autora Další 27.8.2016 19:50
Budou nějaké další kurzy v září v Praze?
Odpovědět
P Avatar autora Doporučuji 20.3.2016 22:22
Chtěl bych doporučit baristický kurz od Richarda. Je skvělé, že prakticky od rána jste u kávovaru a teorie je kombinována s praxí. Skvělý přístup i pohodová atmosféra. Všichni, kdo se chcete naučit doma připravit lepší espresso, určitě se přihlašte. Moc díky, Pavel
Odpovědět
5
44x
4
26x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MD Avatar autora | 29.6.2022
S kurzem na přípravu espressa a cappuccina na domácím kávovaru jsem byl velice spokojen. Dostalo se mi teoretického výkladu, který mi pomohl odstranit/opravit mé předsudky a zažitá klišé o kávě a její přípravě. Praktická část, kdy jsem se mořil se svou (ne)zručností při tvorbě mléčné pěny, byla super ... a navzdory varování jsem popíjel jeden svůj výtvor za druhým, protože školení probíhalo na vlastní skvělé kávě. Celé školení probíhalo v přátelském duchu a zjevně bylo připraveno s velkou péčí. Příjemná sobota a získané zkušenosti určitě stáli za vynaložený čas i peníze. Po menší přestávce a natrénování (šlehání mléka) přijde určitě na řadu kurz Latte Art. :-) Díky patří Honzovi i kolegům.
5
VP Avatar autora | 16.8.2020
S kurzem jsem byla naprosto spokojena. Richard vše profesionálně, ale i vtipně vysvětlí a naučí vás jak na výbornou kávu. Kurz doporučuji, neboť po absolvování už si kávu vychutnáte i doma. A také doporučuji zakoupit výbornou kávu hned na kurzu.
5
RL Avatar autora | 23.1.2019
S kurzem přípravy domácího espressa a cappuccina jsem byl velmi spokojen. Přístup Richarda a detailní vysvětlení všech postupů při přípravě mě moc bavily . Netušil jsem kolik detailů může ovlivnit chuť kávy. Už jsem byl rozhodnut, že náš starý pákový kákovar vyměním za automatický, ale ne pro pohodlí. Nebyl jsem spokojen s chutí kávy. Teď doma experimentuji s mlýnkem a množstvím kávy a dostavují se výsledky. Kurz doporučuji všem, kteým chutná esspresso i cappuccino a chtějí si ho vychutnat i v pohodní domova.
5
DM Avatar autora | 14.10.2018
Kurz byl postaven naprosto profesionálně člověkem, který to opravdu umí a umí zaujmout. Nesnažil se nás poučovat, ale spíš ukázovat cestu kterou jít. Žádnou otázku neodbyl a i se mnou mým napěňování mléka měl neskutečnou trpělivost. Co se týče kavý tak jsem se posunul vědomostně úplně někam jinam. Postupy a se snažil zdůvodňovat... nebylo to ve stylu já mám pravdu a vy názor, vždy se snažil říct proč to tak je ... Vzhledem k tomu, že absolvuji poměrně velké množství kurzů (školení) a znám dobré i špatné lektory (typ učitel z první třídy s pocitem vlastnictví pravdy) tak hodnotím tento kurz jako vynikající (jak obsahem tak člověkem jež nám "přednášel"). Obsahově jsme řešili v podstatě tři druhy kávy (vyjadřoval se i k jiným ale pouze okrajově) a to ristreto, espreso a capucino... Kurz mohu vřele doporučit všem co mají rádi kávu.
5
SP Avatar autora | 6.10.2018
Na začátku se Vás Richard zeptá, jaká jsou Vaše očekávání od kurzu, raději si žádná nedávám, abych nebyla předem zklamaná. Když jsem kurz dostala od ježíška, říkala jsem si .... co tam budem 6 hodin dělat??? No páni...uteklo to jako voda a ještě mám pocit, že bych chtěla nasát víc a víc informací. Super pohodová atmosféra, vtipná, super parta, každý účastník měl dostatek prostoru se na cokoli zeptat (žádná otázka nebyla špatná, naopak se Richard snažil opravdu vyčerpávajícím způsobem uspokojit, co nás zajímalo). Šlehání mléka je fakt umění (pozor - ti, co se chtějí naučit latté art, tak to není obsahem kurzu). Mimo to bylo příjemné se občerstvit ovocem a obědovou pizzou. Dozvěděla jsem se rozdíl mezi ristrettem a espressem, jak se pořádně čistí kávovar, kouzlo v nastavení naší ideální chuti - hrubosti, gramáže, tlaku, teploty, stlačení kávy v páce, mletí, kyselost, hořkost a to vše s praktickou ochutávkou, nechybělo tedy ani praktické šlehání mléka a vlastní cappucino atd. atp....jediná výtka - po tak dobré kávě mi přestaly chutnat ostatní :-D
5
RP Avatar autora | 21.9.2018
S manželkou jsme se zúčastnili baristického kurzu o přípravě domácí kávy koncem dubna. Já jsem dostal kurz jako vánoční dárek, manželka si ho dokoupila. Musíme oba potvrdit, že to byla skvělá volba. Dozvěděli jsme se o kávě i o způsobu její přípravy mnoho zajímavého. Díky Richardovi jsme tak úplně změnili pohled na kávu a chystáme se vyměnit náš starý kávovar za lepší a kvalitnější. Doporučujeme a děkujeme!
5
P Avatar autora | 7.1.2018
Kávu jsem začal pít teprve před třemi lety. Do té doby jsem někdy na návštěvě dostal ochutnat rozpustnou kávu a prostě mi nechutnala. Pak jsem ochutnal u kamarádů z domácího espresa a poznal jsem, že to není zase tak špatné. Koupil jsem si svůj první pákový kávovar, protože jsem se dočetl, že automat je drahý a stejně z něj fakt dobré kafe nedostanu. Postupně jsem se propil od kapučína až k ristretu. Pořád jsem ale nedokázal udělat takové, jaké jsem chtěl. Věděl jsem, jak má chutnat, ale nešlo to. Teď už to ale jde a doma udělám stejnou kávu jako v lepších kavárnách. Vyměnil jsem i kávovar a je to nádhera. Děkuji.