Vybavení kavárny

Pokud plánujete otevřít vlastní kavárnu, bistro nebo cukrárnu, nebo jen hledáte způsoby, jak svůj podnik posunout na vyšší úroveň, je dobré začít správným vybavením. Přinášíme vám praktický přehled toho nejdůležitějšího, co budete potřebovat. 

 

Na co se zaměřit při plánování?

- Jaké budou vaše náklady na vybavení

- Co všechno je nezbytné mít za barem

- Velikost provozovny – malá, střední nebo velká? 

- Jaké baristické vybavení usnadní práci začátečníkům i profíkům? 

 

Pojďme si vše projít krok za krokem. 

Kolik vás vyjde otevření kavárny?

Celkové náklady se odvíjejí od konceptu, velikosti prostoru a vaší nabídky. Čím větší kavárna, tím více vybavení, zaměstnanců a investic do interiéru. Ale nezapomeňte – kvalitní vybavení a suroviny se vám vrátí v podobě spokojených zákazníků.  Každopádně otevírat kavárnu s 200 000 rozpočtem nedává smysl. Počítejte, že se budeme realisticky bavit okolo půl milionu, aby to dávala alespoň nějaký smysl, spíš více.

Vaším hlavním trumfem bude určitě bar, srdce celé kavárny. Pořádný kávovar je naprostý základ – právě díky skvělé kávě se k vám zákazníci budou vracet. Hledáte inspiraci? Na našich stránkách najdete spoustu profesionálních kávovarů: Kávovary do kavárny

 

Základní vybavení za bar?

- Oplach na konvičky – urychlí práci a ušetří starosti. 

- Dřez a myčka – ideální je mít dvojitý dřez, hlavně ve špičkách. 

- Výrobník ledu – nezbytný nejen na ledovou kávu, ale i na další nápoje. 

- Filtr nebo změkčovač – prodlouží životnost kávovaru a zaručí perfektní chuť kávy. 

 

Jaké vybavení zvolit podle velikosti kavárny?

Malá kavárna (do 50 káv denně)

Pro menší provozy postačí: 

- Jednopákový kávovar –  ideální je třeba VBM Lollo 1group, nebo kávovary, které najdeš tady: Kávovary malá kavárna - 50 káv/den

- Mlýnek - do začátku plně postačí: Fiorenzato F64e černý

- Baristické váhy - Timemore Black Mirror Basic

 

Středně velká kavárna (50–150 káv denně)

Pro větší provoz doporučujeme: 

- Dvoupákový kávovar – například Lelit Giulietta PL2SVX, nebo kávovary, které najdeš tady: Kávovary střední kavárna - 100 káv/den

- Výkonný mlýnek - Eureka Helios 65 black

- Alternativní metody přípravy – například Hario V60, Chemex nebo Aeropress

 

Velká kavárna (150+ káv denně)

Zde už se vyplatí investovat do špičkového vybavení, které zvládne velkou zátěž. Na www.dokonalakava.cz najdete kompletní přehled vybavení pro velké provozy.  Kávovar doporučujeme například: Ascaso Barista T dvouskupinový, nebo kávovary, které najdeš tady: Kávovary velká kavárna - 150+ káv/den

I celkové vybavení se u tak velké kavárny plánuje už na míru a uzpůsobuje se konceptu. Neváhejte a obraťte se na nás. Společně vymyslíme nejlepší řešení.

 

Pokud hledáte užitečné tipy, jak založit kavárnu nebo ji posunout na vyšší úroveň, podívejte se na naše podrobné YouTube videa. Provedeme vás klíčovými kroky a upozorníme na to nejdůležitější, na co si dát pozor.

Máte otázky nebo potřebujete poradit s výběrem? Ozvěte se – rádi vám pomůžeme udělat z vašeho podniku místo, kam se lidé budou rádi vracet! 😊

Pomůžeme Vám s konceptem kavárny

Můžete brouzdat po internetu, dát na doporučeních ostatních kavárníků, nechat si poradit od dodavatele kávy, anebo se spolehnout na radu odborníků. Investice bude poměrně velká v řádech desítek tisíc korun, někdy i stovek, tak proč se raději neporadit.

U nás nemusíte vyplňovat objednávku přes eshop, samozřejmě můžete, bránit Vám nebudeme. Ale lepší varianta je, že na základě konzultace Vám navrhneme takové vybavení, aby odpovídalo požadavkům Vaší kavárny.

Zajišťujeme kompletní servis

U nás najdete nejen vybavení. Umíme vám také nabídnout čerstvou kávu včetně kávovaru, mlýnku a dalších technologií. Samozřejmostí je zaškolení obsluhy.

Kontaktujte nás nezávazně na emailu info@dokonalakava.cz nebo volejte na 774 088 563. Rádi Vám poradíme.

Podívejte se na naše další články:

Jak se buduje kavárna

Jak vybírat kávovar do kavárny